مکتب خانه ای برای اشتراک گذاری آموخته ها، خوانده ها و شنیده ها در باره ی مغز

۷ مطلب در مهر ۱۳۹۵ ثبت شده است

جلسه‌ی علوم اعصاب 25 ام مهرماه

یکشنبه 25 ام مهرماه جلسه‌ی هفتگی علوم اعصاب در دانشکده‌ی ریاضی دانشگاه صنعتی شریف در کلاس 415 و از ساعت 8:30 الی 10 برگزار می‌شود.

در این جلسه آقای "امیرحسین اخلاصی" ارائه‌ای با عنوان "جایی که آمار بیزین کار نمیکند" خواهند داشت که توضیح مختصری راجع به آن در ادامه می‌آید. در زمان باقی مانده نیز به ادامه‌ی برنامه ریزی جلسات برای ترم اول 96-95 پرداخته خواهد شد.

 
  • توضیح مختصری در مورد "جایی که آمار بیزین کار نمیکند":
برای چند سالی دانشمندان علوم اعصاب سعی کردند مدلسازی ای برای کارکرد مغز ارائه بدهند که طبق یک مدل آماری کار میکرد. ولی در مقاله ای با عنوان "On the Brittleness of Bayesian Inference" دکتر احدی ثابت کرد که تحت شرایطی، روشهای آماری بیزین جواب غلط میدهند و در مدلسازی اشاره شده، این شرایط صدق میکرد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ن.ف.ط

سمینار دکتر آرش افراز

روز شنبه 24 ام مهرماه دکتر آرش افراز سمیناری با عنوان "هنر سخنوری" در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی خواهند داشت.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ن.ف.ط

کتاب علوم اعصاب نظری، مدل‌سازی ریاضی و محاسباتی سیستم‌های نورونی

Theoretical Neuroscience Computational and Mathematical Modeling of Neural Systems,

Book by Peter Dayan, Laurence F. Abbott

در این کتاب روش‌های پایه‌ای ریاضی و محاسباتی علوم اعصاب نظری و برخی از کاربردهای آن در زمینه‌هایی مانند بینایی، ادغام حسی حرکتی، یادگیری و حافظه مورد مطالعه قرار می‌گیرد. مطالب کتاب به سه بخش عمده تقسیم می‌شود. در بخش I ارتباط محرک‌های حسی و پاسخ‌های نورونی با تمرکز روی بازنمایی اطلاعات توسط فعالیت شلیکی نورون‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. در بخش II مدل‌سازی نورون‌ها و مدارهای عصبی بر اساس بیوفیزیک سلولی و سیناپسی مطالعه می‌شود. در بخش III به تجزیه و تحلیل نقش پذیری در یادگیری و تکامل پرداخته می‌شود.


 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ن.ف.ط

جلسات هفتگی در دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی شریف

در ترم پاییز سال تحصیلی  96-95 جلساتی با محوریت موضوعی علوم اعصاب و بویژه ریاضیات علوم اعصاب در دانشکده‌ی ریاضی دانشگاه صنعتی شریف با شرکت دانشجویان علاقمند و اساتید برگزار خواهد شد. در سال‌های گذشته نیز چنین جلساتی بارها برگزار شده است. در هر جلسه مقاله یا مقالاتی و یا فصولی از یک کتاب مورد نظر، معرفی و توسط فردی داوطلب مرور می‌شود. اولین جلسه‌ی ترم جاری در روز یکشنبه 11 ام مهرماه ساعت 10.30-9 در دانشکده علوم ریاضی برگزار می‌شود. در این جلسه راجع به فعالیت این دورهمی‌ها و موضوع محوری مورد مطالعه در ترم جاری صحبت خواهد شد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ن.ف.ط

کتاب اصول علوم عصبی

Principles of Neural Science
 E. R. Kandel, J. H. Schwartz, T. M. Jessell, 
Steven A. Siegelbaum , and A. J. Hudspeth.

معمولا این کتاب به عنوان مرجعی برای درس‌های علوم اعصاب و نوروبیولوژی در مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی یا دوره‌های پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این کتاب سعی شده به غالب جنبه‌های دانش ما از مغز بپردازد. ویرایش پنجم کتاب شصت و هفت فصل دارد که در نه بخش مختلف گنجانده شده‌اند:

  • بخش I: چشم انداز کلی
  • بخش II: زیست‌شناسی سلولی-مولکولی نورون
  • بخش III: انتقال سیناپسی
  • بخش IV: اساس عصبی شناخت
  • بخش V: ادراک
  • بخش VI: حرکت
  • بخش VII: پردازش خودآگاه و ناخودآگاه اطلاعات عصبی
  • بخش VIII: تکامل و منشاء عملکرد و رفتار
  • بخش IX: زبان، تفکر، احساس و یادگیری


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ن.ف.ط

کتاب دینامیک عصبی

Neuronal dynamics,
From Single Neurons to Networks and Models of Cognition,

Book by Wulfram Gerstner, Werner M. Kistler, Richard Naud and Liam Paninski.

در این کتاب سعی شده به سوال‌هایی که ظاهری ساده دارند ولی پاسخ آن‌ها دشوار و چالش برانگیز هستند پاسخ داده شود، سوال‌هایی از این قبیل:

زمانیکه تصمیمی می‌گیریم چه اتفاقی در مغز رخ می‌دهد؟ چه چیزی نورون را تحریک می‌کند تا یک سیگنال بفرستد؟ یک کد نورونی چیست؟ و...
این کتاب معرفی نسبتا جامع و به روزی راجع به زمینه‌های علوم اعصاب نظری و محاسباتی در اختیار خواننده قرار می‌دهد. این کتاب هم شامل موضوعات کلاسیکی مانند معادلات هاشکین-هاکسلی و مدل هاپفیلد است و هم تحولات جدید در رشته‌هایی مانند مدل‌های خطی تعمیم یافته و نظریه تصمیم گیری را مورد مطالعه قرار می‌دهد. به دلیل اینکه مفاهیم به صورت گام به گام شرح داده می‌شوند وکتاب شامل تصاویر و مثال‌های متعدد است، مطالعه‌ی آن برای افرادی که دانش ابتدایی راجع به معادلات دیفراسیل و احتمالات دارند هم مناسب است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ن.ف.ط

کتاب مبانی ریاضی علوم اعصاب

Mathematical Foundations of Neuroscience,
Book by G. Bard Ermentrout David H. Terman.

نویسندگان این کتاب تلاش کرده‌اند ادبیات و مفاهیم علوم اعصاب را برای ریاضیدانانی که به تازگی به علوم اعصاب علاقمند شده‌اند مطرح کنند. دراین کتاب روش‌های دینامیک غیرخطی در حل مسائل مربوط به علوم اعصاب و مطالعه‌ی الگوهای فعالیت نورونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین راجع به روش‌های بکار بردن ریاضیات در مورد مسائل مربوط به علوم اعصاب صحبت می‌شود و به موضوعاتی مانند ساختن مدل‌ها و بکاربردن روش‌های محاسباتی و تئوری‌های ریاضی برای تحلیل آن‌ها استفاده می‌شود. نویسندگان ترکیبی از روش‌های عددی، تحلیلی و ابزارهای سیستم‌ دینامیکی را برای رسیدن به رویکردی نوین در تحلیل مدل‌های نورونی معرفی ‌می‌کنند. در بخش‌های مختلف کتاب به بررسی نقش اختلال (نویز)، مقیاس‌های زمانی مختلف و ارتباط بخش‌های مغزی در تولید الگوهای پیچیده‌ی فعالیت مغز پرداخته می‌شود.

فصل‌های اولیه کتاب که پیش نیاز زیادی نیاز ندارند به عنوان یک منبع برای علوم اعصاب محاسباتی برای دانشجویان دوره‌ی کارشناسی قابل دنبال کردن هستند و تنها دانستن ریاضیات عمومی و معادلات دیفرانسیل برای آن کافی است. فصل‌های پایانی کتاب نیز برای یادگیری مباحث پایه‌ای علوم اعصاب محاسباتی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی مناسب است.

به عنوان مقایسه‌ای اجمالی بین این کتاب و کتاب  Dynamical Systems in Neuroscience که در پست قبل معرفی شد می‌توان به این نکته اشاره کرد که در کتاب Izhikevich تاکید بر نقش سیستم دینامیکی در مطالعه‌ی رفتار یک تک نورون است، در حالیکه در این کتاب علاوه بر تک نورون به تحلیل و بررسی شبکه‌های نورونی با رویکردهای مختلف پرداخته می‌شود.



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ن.ف.ط